Färst tänkte jag att jag skulle frysa ner allting, men så blev det lite experimenterande istället. Jag gjorde rabarberkräm för första gången och den blev lite syrlig, men fräsch. Gjorde också en rabarberdryck som vi får smaka på imorgon.
Rabarberkräm
500g rabarber (skivad)
7,5 dl vatten
4 msk socker
lite citronsaft
2 msk potatismjöl
Koka upp vattnet med sockret och lägg i rabarbern. Koka tills den blivit mjuk. Red ut potatismjöl i lite kallt vatten och häll det i krämen. Koka ännus nabbt upp. Lite syrligt som bara så, men gott med lite glass eller i yoghurt på morgonen.
Rabarberdryck
500g rabarber (skivad)
1-1,5 citron (helst ekologisk)
250g socker
vatten
Skiva citron & rabarber och varva i en stor skål med socker. Häll på kokande vatten, så att det täcker rabarbern & citronerna. Låt stå över natten. Sila och häll upp i flaskor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar